Chapter 14 - I Don’t Know What To Think

Previous

Jag granskade hennes ansikte efter ledtrådar, men hennes ansikte var bara sorgset. Antingen är hon en riktig bra skådespelare eller så är det på riktigt. Jag vände huvudet mot Scooter som nickade uppmuntrande och jag kom och tänka på vårt samtal vi hade i morse. Vad förväntar han sig att jag ska göra?
- Jag kan stanna ett tag, i alla fall tills du är klar. Sa jag och log.
- Verkligen?
- Jadå.
- Du är en sån gentleman. Sa hon och log inbjudande mot mig.




Innan jag visste ordet av det så hade hon lagt huvudet i mitt knä och lekte med mina fingrar. Jag tittade bort mot dörren, för att få svar av Scooter, men han hade redan gått, så nu var dörren helt stängd, med ingen i närheten.
- Vet du en sak? Frågade hon och log.
- Vadå?
Jag suckade och kollade på henne.
- Jag gillar verkligen dig.
Hon mötte min blick och log ett snett leende. Jag tystnade och tittade förvånat på henne. Gör hon?
- Gör du? Upprepade jag från mina tankar till mina läppar.
- Ja, har du inte märkt det?
- Inte direkt. Sa jag och kliade mig på huvudet.
- Men nu vet du i alla fall, vad har du att säga om det?
Jag tittade ut i ingenting och rynkade på ögonbrynen.
- Jag vet faktiskt inte.
- Det här kanske kan få dig att förstå.
Rätt som det var hade hon lyft på sig, och har nu tryckt sina läppar mot mina. Jag lät henne vara kvar, för att se om det kom upp några känslor till ytan.


Tidigare


När jag vaknade på morgonen därefter var jag helt utvilad, inte ens det minsta trött. Jag satte mig upp i sängen och kollade på klockan som visade 09:48. Det är konstigt att jag vaknar av mig själv så här tidigt eftersom att jag knappt sovit någonting alls. Jag bestämmde mig ändå att gå upp och gick och tog på mig ett par jeans shorts med ett passande linne till eftersom att det ser ut som om det ska bli en varm och fin dag.

*


Som vanligt när jag kommer ner på morgonen så låg det en rosa post-it lapp som jag förstod att mamma skrivit innan jag ens kollat på den. Som jag förutspått så stod det att hon kommer komma hem sent, så det finns mat för mig att värma i frysen så fort jag blir hungrig. Jag skakade på huvudet och la fram en ordentlig frukost till mig själv, pannkakor med sirap.

Medans jag åt så kollade jag igenom en skvallertidning som låg framslängd på bänken. Jag bläddrade sida efter sida för att hitta någonting som var intressant. En stor del av tidningen var ett reportage som handlade om Justin. Även om jag inte borde läsa skvaller nu när jag faktiskt jobbar med honom det handlar om, så kunde jag inte motstå. Jag tog en bit och dränkte den i sirap innan jag började kolla igenom.

“Bieber’s Nya Flickvän?”


När jag läste överskriften borde jag slutat, men nu tog min nyfikenhet över och jag fortsatte att läsa.

“Som vissa av er trogna fans kanske vet så är Justin Bieber för tillfället i Los Angeles där han spelar in sin nuvarande, första film. Jag talar nog inte för mig själv när jag säger att jag kommer vilja se den när den väl är klar. Tyvärr måste jag meddela att den inte är klar förrän nästa år, så det blir bara att hålla nyfikenheten i styr och vänta.

Vi här på tidningen har dock tagit tillfället i akt och skickat ner en reporter ner till LA där han igår på inspelningen av filmen såg Bieber och en av självaste skådespelarna, Melody McCartney, ha det riktigt trevligt tillsammans. För några månader vet vi alla att förhållandet tog ett hastigt slut mellan Justin och Selena Gomez efter en fortfarande okänd anledning. Det ser dock ut som om han ganska snabbt kom över henne, för nu verkar det som om Melody och Justin har någonting på gång, tycker inte ni det?

Bilderna nedanför är tagna av samma reporter vi skickat ner, och bilderna föreställer Justin och Melody tillsammans, och inte Justin och Selena som några av våra läsare trodde. Den första bilden, till vänster, är från deras egna buss som är special beställd där Bieber och Melody tillbringade olika tider tillsamans mellan de olika scenerna. Bild nummer två, till höger, är från samma buss, men är det bara jag som tycker att den kramen inte bara ser ut som en kompis kram, eller hur? Jag drar inga slutsatser ännu, men jag tror att vi har en romans på gång mellan de två.”



Jag suckade och slängde tidningen ifrån mig. Jag vet att jag inte borde ha läst det där, men varför ska alla tidningar hitta på massa falska rykten om folk? Okej, jag vet att jag själv gillar att läsa skvaller för att få reda på mer om en kändis liv, men när det handlar om en själv är det bara lågt, det finns ingen som förtjänar något sånt här. Jag och Justin är ingenting annat än vänner. Då slog en tanke mig. När allt kommer omkring så har jag ingenting att göra idag, så jag kanske kan ta och göra ett besök på inspelningen för att hälsa på honom. Han har säkert ganska tråkigt och behöver någon att prata med.

*


Precis när jag hade tagit på mig skorna kom jag på att jag inte hade någon bil. Mamma är på jobbet och James, ja, han jobbar han också. Jag kan lika gärna ta bussen, det tar lite längre tid, men då betyder det att jag får mindre tid att göra obetydliga saker senare. Tänkte jag och log. Jag lade ner mobil, nycklar, pengar och mitt passerarkort som gör att jag kan komma in på inspelningen utan att bli bortförd av vakterna, det skulle bara vara tragiskt. Jag låste dörren och sprang nerför trapporna. Och eftersom att vi bor nästan högst upp i lägenheten, så blev det en bit att springa. I farten ner sprang jag på en av våra grannar.

- Hej. Mumlade jag fort och skulle jogga förbi henne.
- Hej gumman! Varför så bråttom? Frågade Stella, en gammal dam som bott här i evigheter.
Stella har varit som min extra mamma när jag var mindre. Det var hon som fick ta hand om mig när mamma varit tvungen att jobba över, vilket hände ofta. Så hon har faktiskt funnits här för mig i nästan hela mitt liv, och det kanske också är en betydelse att jag kan hela hennes lägenhet, från topp till tå, eftersom att jag brukade spendera mycket tid därinne.
- Jag ska med bussen. Svarade jag stressat och log hastigt.
- Oj, då ska jag inte uppehålla dig! Spring iväg nu.
- Sköt om dig! Ropade jag när jag kommit flera trappor ner.
Som tur är behövde jag inte gå särskilt länge innan jag såg den vanliga busshållsplatsen bredvid posten. Här har jag stått en väldigt mycket när jag gick på lågstadiet. Jag satte i hörlurarna och lutade mig mot en stolpe medans jag väntade på bussen som kom en minut senare.

*


Jag visade upp kortet för vakten, som först hade stoppat mig och trott att jag varit ett galet fan. Och det hjälpte inte heller att jag inte kunde hitta mitt kort, så jag blev nästan bortkörd för att han trodde att jag ljög. Dumma vakter. Mumlade jag och gick förbi grindarna efter han bett om förlåtelse och bett mig att inte säga någonting till Scooter eller James. Jag gick raka vägen mot bussen, eftersom att jag nästan var helt säker på att Justin skulle vara därinne, vi fick nämligen paus vid den här tiden igår också. På vägen mötte jag Scooter.
- Hej Melody. Jag visste inte att du skulle vara här idag? Är James här också eller? Frågade Scooter glatt och log.
- Hej Scooter, nej jag ska egentligen inte vara här. Men jag hade liksom.. tråkigt så jag bestämmde mig för att hälsa på för att underhålla mig själv.
- Så bra, du vet att du alltid är välkommen här, även om det är på dina lediga dagar. Vi uppskattar bara ditt sällskap.
- Tack, det är bra att veta.
Jag log och tänkte genast på incidenten med vakten vid ingången.
- Är Justin därinne eller? Frågade jag och pekade mot bussen.
- Ja.
Jag nickade och öppnade husbils dörren. När jag kommer in ser jag Amanda halvligga i Justin’s knä med hennes ena hand inflätad i en av hans och deras läppar är tätt ihop pressade. Jag smällde snabbt igen dörren och backade bort från dörren. Vad tar det åt mig egentligen? Det kanske inte var en bra dag att komma hit på, eftersom att det ser ut att vara så upptagna. Och jag som trodde att det kanske kunde bli någonting mellan mig och Justin. Jag hade visst fel. Jag vände mig om och gick därifrån utan att vända mig om en enda gång.

Kommentarer
Postat av: Becka

Bra :)

2012-06-02 @ 18:56:08
URL: http://beckagoesrandom.blogg.se/
Postat av: Alictin

Åh, det var grymt smart skriver ;)

2012-06-02 @ 22:06:30
URL: http://alictin.blogg.se/
Postat av: ourstory1

Vi har läst alla era noveller och dom är grymma.

Vi stannar klart tills ni slutat blogga!! :)



Men vi är också två nya novellbloggare,

och vi undrar fall ni skulle vilja göra ett länkbyte?!



kram isabelle & maja

2012-06-03 @ 12:57:17
URL: http://ourstory1.devote.se/
Postat av: Hanna

Sååå bra :D !!!

2012-06-03 @ 13:07:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0